Preview: Lions vs Reds

With 1 from 10, the Lions now head to Brisbane to face the defending Champs, the Reds on Saturday Morning. After some gave the Lions an actual chance of beating the Blues last week-end, and being demolished by the then bottom of the log team, the only optimism is surely that the Lions are having an awesome holiday if one looks at some of their Facebook statuses.

But moving on to the important part, the Reds killed the log leading Chiefs last week, and one can only wonder what the defending Champs will do to the Lions.

The Touring side actually managed a victory over the Reds in Brisbane a couple of seasons ago under Loffie Eloff.

The Lions’ line-out worked okay last week, but got demolished in the scrum, that was until CJ van der Linde made his appearance. Hopefully the Jo’burg side will be good at line-outs and scrums this week. But being good at their set piece is irrelevant, when you have the worst handling error stat in the competition. The Lions’ strength used to be taking the ball through numerous phases, build pressure and collect points, but taking the ball through more than five phases this season has been a rare occurrence.

Pathetic handling, and poor execution has been the norm.

Every-one is blaming poor kicking as a reason we’re struggling, but a kick is only as good as it’s chasers. And this is where the commitment and attitude falls short. The Worst chasers in the business. The defending team has enough time to collect the ball, play an entire round of 30 seconds, have lunch and then maybe we’ll see a Lions chaser in picture.

Commitment in defense has also been poor, especially when a line has been broken, watch the lazy players jog and as my coach always used to say, have time to take some quality pictures of the try being scored.

Guys, we’re in for another hiding. A Bigger one than last week, and with the return of Quade Cooper, things have just gotten worse. The only thing I’m looking forward to is watching Jaco Taute at 12, he had a blinder last week and was the only Lions player effective in attack and defense.

Don’t ruin your Saturday by expecting anything.

The Reds will win the game by quite a margin, and will cement our position as the wooden spoon holders. But hey, at least the guys will have the opportunity to visit Perth next week.

MTN Lions:

15 Andries Coetzee; 14 Deon van Rensburg; 13 Lionel Mapoe; 12 Jaco Taute; 11 Michael Killian; 10 Elton Jantjies; 9 Ross Cronje; 8 Josh Strauss (C); 7 Grant Hattingh; 6 Derick Minnie; 5 Ruan Botha; 4 Franco van der Merwe; 3 Pat Cilliers; 2 Callie Visagie; 1 JC Janse van Rensburg. Reserves: 16 Martin Bezuidenhout; 17 CJ van der Linde; 18 Cobus Grobbelaar; 19 Jaco Kriel ;20 Tian Meyer; 21 Ruan Combrink; 22 James Kamana

19 comments to Preview: Lions vs Reds

 • Lion86

  Ek dink ek gaan eerder SAW 1-7 kyk. Ditsal minder brutal wees.

 • If the Lions get more than 3 points, should we see it as a positive? :evil:

 • Dewaldt

  Fantasy league. Genia – Check Cooper – Check Higginbotham – Check Ioane – Check

 • Will anybody mind if Willa or LV does the review now? That way they don’t have to bother after the game :mrgreen:

 • LeeuBrul

  Die enigste ding wat my die afgelope paar seisoene laat kyk het was die wete dat ons ten minste naby sal kom aan ‘n wen en miskien een “poks”!

  Ek weet egter wat gaan gebeur en ek weet ek wil dit nie sien nie!

 • mufasa

  Ed, just use last week’s review. Should be the same, about…

 • cub

  Can anyone remember the score Reds vs Bulls? Would still like to know what happened there.

 • Insomniac2011

  Ag jong…. .. .Go Lions!

 • Blesbeer

  Goooo Lions! Come gooo… Get out of the Super 15!!! Pains me to say it but… We only embarrass ourselves by playing a league that’s above our weight-class!

  It hurts to feel so negatively about something I love, but it hurts even
  more to live in a fool’s paradise…
  God bless the Lions… They need it!

 • lurk

  Nuwe LIONS grappies is seker nou volop. Gisteraand ry ek terug van Bloemfontein af. My swaar ry saam. Hy skreeu vir die Stormers. En Joburg is nog ver.

  Ons praat oor alles. Toe ons uitgepraat is switch hy die topic Rugby toe. Hy reken net daar en dan dat die Kings ten minste ses of sewe LIONS sal koop.

  Toe lag ek op my lekkerste want ek het ook al so gedroom van goeie spelers net om uiteindelik uit te skreeu – As ek slaap, maak my wakker en as ek wakker is, laat my slaap. Diè kan ek nie langer verduur nie. Tyd vir ‘n . . .

 • canonharry

  same team first time this season for two games, surely that it is a precurser for a miracle??
  the cards are stacked correctly, a couple of passes to hand and the reds will be in reverse and they HATE that

 • canonharry

  it is always stupid to underestimate a desperate man or team, especiaaly one with talent

 • Vibes

  Lions to upset…………………

 • mufasa62

  So manne dis mos die vergadering vandag tussen die onderskeie unies om te praat oor die opsies vir die span wat moet uitval om plek te maak vir die kings volgende seisoen.

  Dink julle manne ons sal al bietjie iets meer wys wees na vandag se vergadering? Of gaan ons maar nog steeds net so in die donker wees. Dink julle ons sal dalk tenminste hoor wwat die opsies is wat daar op die tafel gesit was?

  Ek kan net nie verstaan hoekom die finale besluit nou eers volgende maand moet wees nie!! Hoekom het hulle nou nie maar liewer van die hele dag en vanand as dit nodig was gebruik gemaak en die hele kakspul van hoek tot kant deurgepraat en gevra dat elke unie sy voorstel tafel toe bring sodat daar van alle angles na die situasie gekyk kon word ingesluit die impak van wat dit sal he interme van regsaspekte borge en speler kontrakte en die hele moerse spul wat kan gebeur met die unie wat hulle plek gaan verloor bekyk en deurgepraat sodat daar na die vergadering ‘n finale besluit geneem kan word en die Unie wat weet wat hom gaan gebeur kan begin beplan vir die toekoms!!!

  Kom ons wees nou maar eerlik SARU is darem patesies in terme van om “Balls” te he om belangrike besluite so gou as moontlik te neem en om effektiewe reelings/vergaderings sou gou as moontlik en effektief as moontlik te kan afhandel.

 • Lions

  Ek sal myself ma weer straf en die game maar kyk en hoop ma vir die beste

 • Kat

  mufasa62, soos ons SARU nou al ken kom besluite nie vinnig nie. Dis baie belangrik dat soveel trips Kaapstad-toe as moontlik gedoen word en dat soveel lekker gratis feesmaaltye as moontlik ingepas word voor ‘n besluit deurgegee word (en die besluite wat dan deurgegee word lyk soos besluite wat in die eerste 10 minute van die heel eerse vergadering al reeds geneem is). SARU = Amateur Baatjiebazaar.

 • mufasa62

  Ja Kat ek hoor jou ou matter hulle voel verre vir die Lions en ons toekoms!! Ek hoop die ander unies wys bietjie “Balls” en gee SARU goed gas oor so kak besluit, ek dink nogal dit kan gebeur as hulle hulle self in ons skoene plaas hoor.

  Nie dat dit seker enige verskil sal maak aan die maar nouja ons sal nou seker maar moet wag en kyk wat gebeur. Kom ons hoop en bid maar net van die beste dat iemand dalk met ‘n briljante oplossing voorendag sal kom en dat die ander unies en SARU begrip sal he vir ons situasie ander weet ek nie so mooi nie hoor!!!

 • canonharry

  besluit is eenvoudig, as hulle lions uithaal is die geld minder. en daar is n gevaar van n unie wat europa mooi gan bekyk. Sanzar is maar self effe kruppel en kan nie n wegbreek bekostig nie so die prys van n hardegat s15 stance is nie gering nie. as ons 5 aus spanne ter wille van geld en develpment kan he dan so ook 6 RSA spanne.
  vir die rekord JHB het geld en spelers, ons hoef niemand se gat te lek ve saamsmelt of sulke twak nie. as hulle ons relegeer kort ons die eiers van n ou transvaal alla LLuyt. vat ons span en gan speel in Europa en ek belowe jou 5 jaar van nou kan die kings en aussie development teams voorwedstryde ve aussie rule speel.

Leave a Reply